Hoe werken zonnepanelen?

offerte zonnepanelen

De technologie achter zonne-energie mag dan wel complex zijn, het omzetten van zonlicht in electriciteit is erg simpel.

 

Een schoon en veilig energiesysteem 

Zonne-energie kan eenvoudig worden omgezet zodat het  in het stroomnet van uw huis komt. Het overschot wordt geleverd aan de energiemaatschappij, hiervoor krijgt u betaald. Doormiddel van zonnepanelen kunt u duurzame en veilige energie opwekken voor uw huishouden. 

 

Hoe-werken-zonnepanelen
 

Energie van de zon

 

Deze energie is beschikbaar voor iedereen. Zonnepanelen genereren nog steeds electriciteit ook op bewolkte of donkere dagen. Vandaar dat het ook in Nederland loont om een zonnepanelensysteem aan te schaffen. 

 

 

Starten met zonne-energie, wat heb je nodig?

 

 

 

Zonnepanelen

 

 

Zonnepanelen vangen zonlicht op in zonnecellen. Als het licht op deze cellen valt wordt dit licht omgezet in stroom. Deze stroom is echter nog niet meteen bruikbaar voor het stroomnet. Er worden verschillende soorten zonnepanelen aangeboden, deze zonnepanelen variëren in omvang en rendement. Vandaar dat u ook een omvormer nodig heeft.

 

Omvormer

 

 

De omvormer zorgt ervoor dat de stroom die is opgewekt door de zonnepanelen bruikbaar wordt in uw huis. Deze past namelijk het voltage aan naar 230V. U heeft dan ook altijd een omvormer nodig om uw zonnepanelensysteem aan de meterkast aan te sluiten. Het soort omvormer dat benodigd is verschilt per systeem grootte en/of uw eigen behoefte. Het aansluiten van de omvormer op de meterkast kan zeker bij grote complexere installaties beter gedaan worden door een proffesioneel. Zeker indien men meerdere groepen in de meterkast wil gaan aanleggen.

 

Wanneer u beschikt over alle benodigde onderdelen van een zonnepanelensysteem kunt gebruik maken van zonne-energie voor uw huishouden. Op deze manier zult u gebruik kunnen maken van zelfopgewekte, duurzame energie. 

 

Voor een offerte op maat kunt u contact met ons opnemen via Offerte op maat Contact of via info@duurzame-zonnepanelen.nl 

 

 

 

 

zonnepanelen_en_omvormer     Compleet systeem zonnepanelen    Losse_zonnepanelen    Geschikt dak zonnepanelen

 

doe-het-zelf-zonnepanelen     Offerte zonnepanelen     Informatie zonnepanelen     Dak geschikt zonnepanelen