Wat zijn de afmetingen van zonnepanelen en hoeveel passen er op het dak

offerte zonnepanelen

 

Gemiddelde afmetingen van zonnepanelen

Als u van plan bent om zonnepanelen te gaan plaatsen  is het van essentieel belang dat u weet hoeveel zonnepanelen er op het dak passen. Om dit te kunnen bereken moet u de afmetingen van een zonnepaneel weten. Gemiddeld genomen hebbben zonnepanelen een afmeting in de buurt van 165x100cmx4cm. Dit komt neer op 1.65 vierkante meter per zonnepaneel. De gemiddelde zonnepanelen hebben een output van rond de 250 Watt piek  Dit houd dus in dat u voor een systeem met een wattpiek van 2500 in totaal 10 zonnepanelen nodig heeft wat neerkomt op zo'n 16,5 vierkante meter.

Afmetingen Schuco zonnepanelen

De  Schuco zonnepanelen zijn van Duitse makelij en  ideaal gezien hun kleiner dan gemiddelde afmeting. Ze hebben een afmeting van 1495X1001X42mm en een vermogen van 210 Wp. Daarnaast bieden zij een uitstekende prijs kwaliteits verhouding. We zijn dan ook trots dat wij dit zonnepaneel in ons assortiment mogen voeren. Wel dient vermeld te worden dat schuco zelf is opgehouden met het produceren van zonnepanelen. De zonnepanelen zijn dan ook nog enkel uit rest partijen te verkrijgen. De garantie word nog wel gegeven door de fabrikant en netjes nageleefd. Toch betreft dit dus een enig sinds verouderd type zonnepaneel. In prijs een van de goedkoopste maar in vergelijking met de nieuwere generaties zonnepanelen niet altijd het beste alternatief. Zeker wanneer u te maken heeft met een complexe dag situatie kan het voorkomen dat een andere type zonnepaneel op de langertermijn gunstiger is voor u. Wij informeren u graag wat voor u situatie de beste keuze is.

 

Winnaar prijs

Afmeting Solarclarity zonnepanelen

De solarclarity demin zonnepanelen hebben met hun afmeting van 1650X992X40MM een perfect design. Naast een perfecte afmeting is het paneel ook nog tot in het kleinste detail afgewerkt. Hierdoor oogt het paneel dan ook op vrijwel elk type dak uitmuntend.

Winnaar design

 

Afmetingen Topsola zonnepanelen

Wij bieden ook zonnepanelen van het merk Topsola aan. Deze panelen hebben een afmeting van 1650X992X40mm. De panelen hebben een watt piek van 240 en hebben momenteel een zeer goede garantie/prijs verhouding. Al moet gezegt worden dat ook onze andere zonnepanelen een zeer goede garantie regeling hebben. Wij kopen namelijk enkel zonnepanelen in bij betrouwbare en grote Fabrikanten.

Winnaar garantie

 

Afmetingen Solarfrontier zonnepanelen

Wij bieden ook de nieuwste generatie Dunne Film zonnepanelen aan van het merk Solarfrontier. Deze dunne film zonnepanelen vallen onder het type CIS zonnepanelen en zijn uitermate geschikt voor situaties waarbij er gedurende de dag minder zonlicht aanwezig is. Door de CIS technology kunnen de panelen daarnaast uiterst goed omgaan met eventuele schaduwvormingen die op de zonnepanelen vallen. Daarnaast zijn Dunne Film zonnepanelen een stuk kleiner van formaat. Met een afmeting van 1257X977X35mm.

Beste Dunne film zonnepaneel

Als u er niet uit komt hoeveel zonnepanelen er op u dak passen kunt u een mail sturen naar info@duurzame-zonnepanelen.nl wij helpen u graag met het analyseren van de situatie. Daarnaast kunnen wij u een advies op maat geven welk type zonnepaneel het meest geschikt is.

 

 

Bepaal de beschikbare ruimte op het dak

Over het algemeen kunt u het dak vol leggen met zonnepanelen die strak op elkaar worden aangesloten/gelegd. Toch zult u met enkele variabelen rekening moeten houden die de beschikbare (effectieve) ruimte van het dak beïnvloeden. Hieronder worden deze kort besproken.

Allereerst bevinden op veel daken obstakels als bijvoorbeeld dakkapellen,schoorstenen en CV-pijpjes. Deze objecten nemen niet alleen ruimte in beslag maar ook is de kans groot dat zij schaduw creëren. U dient hier rekening mee te houden zodat er gedurende de dag geen schaduwvorming op de zonnepanelen zal komen te vallen. En mocht dit wel het geval zijn dan zult u het zonnepanelen systeem hierop moeten aanpassen.

Naast de objecten die zich op het dak zelf bevinden kunnen er ook bomen of delen van andere huizen in de omgeving schaduw werpen op uw dak. Ook dit kan een negatieve invloed hebben op uw zonnepanelen systeem en eventueel een aanpassing in het systeem vereisen.

Wanneer u zonnepanelen op een plat dak gaat plaatsen worden deze in landscape (horizontale positie) geplaatst. Hierbij dient u rekening te houden dat de zonnepanelen niet te dicht op elkaar worden geplaatst. Hierdoor voorkomt u dat de zonnepanelen schaduw op elkaar werpen en zo het rendement negatief beïnvloeden.

Als laatste wordt over het algemeen een marge van een halve meter aangehouden tot aan elke  dakrand en de geplaatste zonnepaneel. U bent echter niet verplicht om te aan te houden maar wel is dit aan te raden. Dit maakt het plaatsen van de zonnepanelen niet alleen een stuk makkelijker maar ook veiliger.

 

Zonnepanelen van Duurzame Zonnepanelen 

Duurzame-Zonnepanelen biedt een divers aantal kwalitatieve zonnepanelen aan. Hierbij wordt rekening gehouden met de afmetingen van uw dak om zo tot het beste rendement te komen. Wij nemen dan ook graag contact met u op om te kijken welke type zonnepaneel het meest geschikt is voor uw wensen en behoefte. Op basis hiervan bieden wij u gratis en vrijblijvend een aantal scherpe offertes aan.

 

Offerte zonnepanelen

 

Geschikt oppervlak bepalen

Houd bij het bepalen van de plek voor zonnepanelen wel rekening met de geschiktheid van de plek.  Zo dient u een plek te bepalen waar geen schaduw kan ontstaan op de zonnepanelen. Daarnaast is het belangrijk om de panelen zo dicht mogelijk bij de aangewezen plek voor de omvormer te plaatsen.

Dunne film

Een uitzondering in de regel zijn dunne film zonnepanelen. Deze panelen hebben geen vaste grootte en zijn buigzaam. Hoewel deze zonnepanelen fors duurder zijn dan de traditionele zonnepanelen kunnen ze in bepaalde omstandigheden toch meer rendement opleveren. Verder zijn er nog meer interessante ontwikkelingen op de markt van zonnepanelen, het is enkel nog niet beschikbaar op de markt. 

Algemene afmetingen zonnepanelen

Aangezien er veel verschillende zonnepanelen op de markt zijn is het handig om de afmetingen van de zonnepanelen onder te verdelen in drie categorien.

Categorie 1 is die van de standaard afmeting zonnepanelen:  Met een afmeting van ongeveer 1650x990mm wordt over het algemeen een capaciteit van tussen de  245 en 285 WP gegenereerd.

Categorie 2 betreft de grote afmeting zonnepanelen: hierbij is de afmeting 1960x990mm en ligt de capaciteit van de zonnepanelen boven de 300 WP. De meer prijs die voor deze zonnepanelen wordt gerekend ligt over het algemeen een stuk hoger dan die van categorie 1. 

Categorie 3 CIS zonnepanelen: Dunne film zonnepanelen hebben een veel kleinere afmeting dan de twee categorien hierboven. Het meest bekende CIS zonnepaneel op dit moment is die van Solar Frontier. Met een afmeting van 1257X977mm is dit zonnepaneel dan ook zeer geschikt indien u een beperkt plaatsing oppervlakte hebt.

 

Bent u benieuwd welk type zonnepaneel het meest geschikt is in uw geval en of een landscape of portrait opstelling de beste keuze is? Vraag vandaag nog gratis en vrijblijvend een offerte op maat aan? Wij adviseren u binnen 48 uur!

 

 

zonnepanelen_en_omvormer     Compleet systeem zonnepanelen    Losse_zonnepanelen    Geschikt dak zonnepanelen

 

doe-het-zelf-zonnepanelen     Offerte zonnepanelen     Informatie zonnepanelen     Dak geschikt zonnepanelen