Besparen & verdienen met duurzame zonnepanelen

offerte zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een interessant product om u te helpen besparen op uw energierekening. In de loop der jaren zult u zelfs gaan verdienen aan de zonnepaneleninstallatie. De reden dat pv-panelen juist nu interessant zijn komt door de ver gevorderde ontwikkelingen op het gebied van technologie van de zonnepanelen ,nog nooit  eerder werden zonnepanelen voor een dergelijk lage prijs aangeboden. Daarnaast is het aantal verschillende type zonnepanelen toegenomen. Momenteel zijn er drie type zonnepanelen op de markt. Waar men voorheen enkel Polykristallijn zonnepanelen had, zijn nu ook monokristallijn en Dunne film zonnepanelen verkrijgbaar. Met deze typen zonnepanelen is het dan ook mogelijk voor daksituaties met een klein plaatsingoppervlakte en/of veel schaduwvorming als nog een rendabel zonnepanelen systeem te leveren. Hierdoor is vrijwel ieder dak in Nederland geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen.

Als u wilt weten wanneer u gaat verdienen met uw zonnepaneleninstallatie zult u eerst de terugverdientijd moeten berekenen, dan weet u hoeveel jaar u gebruik zult moeten maken voordat uw investering compleet is terugverdient. Vanaf dit moment kunt u gebruik maken van gratis energie binnen uw huishouden en zult u dan ook flink besparen op uw vaste lasten. Ook verkrijgt u hiermee een duidelijk beeld of een dergelijke investering het voor u waard is. Gemiddeld genomen wordt een zonnepanelen systeem binnen acht jaar terugverdient. De overige 19 jaar kunt u dan ook profiteren van gratis energie.

 

 

 

Terugverdientijd op zonnepanelen

Het terugverdienen van zonnepanelen kost enkele jaren. Na het terugverdienen gaat u dus (nog meer) verdienen aan de zonnepanelen. 

Gemiddeld genomen zijn de meeste zonnepanelenpakketen in zes tot acht jaar terugverdient. Er valt dus veel geld mee te besparen/ verdienen aangezien u na deze periode in feite "gratis" stroom van uw zonnepanelensysteem zal blijven ontvangen! Men een levensduur van 25-27 jaar zult u dan ook over het algemeen ruim 19 jaar profiteren van gratis stroom.

Kijk eventueel ook eens op: Overstapgids.nl

LET OP! sinds 09-08-2013 kan er geen aanspraak meer worden gemaakt op de landelijke subsidiepot !! 

Met de subsidiepot was het mogelijke voor particuliere om tot 650 euro terug te krijgen op de aankoop van een zonnepanelen systeem. Dit werdt in der tijd als stimulerings regeling gebruikt voor het plaatsen van zonnepanelen. De prijs van zonnepanelen was in 2013 namelijk aanzienlijk hoger dan in nu. Hierdoor kwam het soms voor dat het plaatsen van zonnepanelen niet rendabel was zonder gebruik te maken van de subsidie. Echter zijn de prijzen per Wattpiek zodanig gedaald in de afgelopen jaren dat er geen subsidie meer nodig is. Zonnepanelen zijn renabel geworden en de terugverdientijd is kort genoeg.

Hoewel de landelijke subsidiepot er niet meer is zijn er in Nederland nog wel gemeentes die een jaarlijks budget apart zetten voor het subsidieren van zonnepanelen systemen.  Maar gezegt dient te worden dat voornamelijk bedrijven en overheidsinstellling gebruik kunnen maken van deze pot. Als particulier kunt u echter wel gebruik maken van de BTW-teruggave regeling. HIermee kunt u het volledige btw bedrag over uw aangekochten zonnepanelen systeem van terugvragen bij de belastigingdienst. Dit is in feiten een gunstigere regeling dan de subsidie die voorheen werdt gegeven. 


 

Hoe het besparen op stroom en het verdienen op zelf opgewekte stroom via zonnepanelen werkt wordt hieronder uitgelegd.

 

 

verdienen met zonnepanelen

 

 

Zoals te zien, bespaart u door zelf-opgewekte stroom te gebruiken in plaats van aangekochte stroom. Daarnaast wordt u betaald door de energieleverancier voor de hoeveelheid overtollige energie die u opwekt. Wanneer het bijvoorbeeld een lange periode zonnige weer is komt het voor dat u meer energie opwekt dan dat u op dat moment zelf verbruikt. Dit overschot aan energie wordt dan automatisch teruggeleverd aan uw netbeheerder. De teruggeleverde energie wordt weggestreept tegen over het gebruik. U krijgt hier hetzelfde tarief voor als dat u betaald voor stroom van deze leverancier. Op deze manier wordt u dus zelf energie producent. Dit terugleveren van energie wordt ook wel salderen genoemd. Wel dient u rekening te houden met de zogeheten salderingsgrens. 

De salderingsgrens wordt bepaald door de hoeveelheid energie die u aan de netbeheerder geleverd krijgt. U kunt namelijk nooit meer salderen dan de hoeveelheid energie die u zelf afneemt. Hoe hoog deze salderinggrens voor u is, vindt u terug op uw energie rekening. Wanneer u de saldereringgrens overschrijdt krijgt u voor het overige deel een terugleververgoeding. Deze bestaat uit de kale energieprijs.

Voorbeeld van Salderen van zonnepanelen

Een gezin bestaande uit 4 personen krijgt jaarlijks 3000 kWh geleverd van de energieleverancier. Het zonnepanelen systeem van het gezin levert zo'n 2000 kWh op. Hiervan gebruikt het gezien zelf 1500 kWh. De overige 500 kWh leveren zij terug aan het openbare net. De salderingsgrens van dit gezin ligt op 3000 kWh. Van de 3000 kWh wordt de 500 kWh die het gezien teruglevert afgetrokken. Uiteindelijk dient het gezien nog te betalen voor de resterende 2500 kWh.

Bent u benieuwd welk zonnepanelen systeem het meest geschikt is voor uw situatie? Vraag dan vandaag nog een offerte op maat bij ons aan!

 

Via Offerte op maatContact of via info@duurzame-zonnepanelen.nl kunt u altijd vragen om een kosteloze offerte op maat.

 

zonnepanelen_en_omvormer     Compleet systeem zonnepanelen    Losse_zonnepanelen    Geschikt dak zonnepanelen

 

doe-het-zelf-zonnepanelen     Offerte zonnepanelen     Informatie zonnepanelen     Dak geschikt zonnepanelen