Wat zijn de voordelen van zonnepanelen

offerte zonnepanelen

 

 

 

Zonnepanelen hebben 3 belangrijke voordelen, allereerst  bespaart het u geld, ten tweede helpt u het milieu en ten derde werkt u naar onafhankelijkheid van energieleveranciers.

Zonnepanelen besparen geld.

U betaalt al een hoop voor u elektriciteit vandaag de dag. In de toekomst zal dit zelfs meer worden. De stroomprijs gaat per jaar gemiddeld met zo’n 5% omhoog. Als u overstapt op zonne-energie, neemt u zelf controle over de kosten van elektriciteit. Door over te stappen op zonne-energie bespaart u namelijk door een investering te doen die zich na een aantal jaren lang en breed zal terugverdienen. Wanneer het zonnepanelen systeem is terugverdient ( gemiddeld genomen na acht jaar) zult u de resterende levensduur van uw zonnepanelen systeem genieten van kosteloos opgewekte energie.

Help het milieu door het plaatsen van zonnepanelen.

De fossiele brandstoffen die de traditionele energieleveranciers hoofdzakelijk gebruiken zijn slecht voor het milieu. U kunt een steentje bijdragen aan een beter milieu door over te stappen op schone, duurzame energievoorzieningen zoals zonne-energie. 

 

Wees minder afhankelijk van energieleveranciers.

Door zelf energie te produceren doormiddel van zonnepanelen bent u minder afhankelijk van energieleveranciers  Het is zelfs mogelijk om volledig onafhankelijk te worden van energieleveranciers, in dit geval moet u echter wel een systeem hebben dat de energie opslaat zodat hier ook gebruik van gemaakt kan worden als er weinig tot geen zon is zoals s’nachts. Een zonnepanelen systeem dat niet aangesloten is op het net wordt ook wel een off-grid zonnepanelen systeem genoemd of een autonoom zonnepanelen systeem.

 

Zonnepanelen zijn haast onderhoudsvrij.

Zonnepanelen hebben haast geen onderhoud nodig doordat deze zelfreinigend zijn. Wel wordt aangeraden om één keer per jaar de zonnepanelen schoon te maken, dit kunt u doen door de zonnepanelen op dezelfde manier als ramen te wassen. Mocht u zelf het dak niet op kunnen om de zonnepanelen te reinigen dan zijn er ook ondernemingen die de reininging van uw zonnepanelen voor u kunnen uitvoeren. Met dit minimale onderhoud zorgt u ervoor dat het rendement van de zonnepanelen niet zal dalen.

 

Besparen zonne-energie

 

 

 

Zijn zonepanelen een goede investering?

Ja,  maar natuurlijk is het goed om een investering in zonne-energie af te wegen tegenover andere investeringsmogelijkheden. Door u initiële investering in een zonne-energie installatie of pv-systeem zult u op maandelijkse basis zien dat u geld spaart op de energielevering. Deze maandelijkse besparingen bij elkaar opgeteld zullen er uiteindelijk toe leiden dat u de initiële investering terugverdient en vanaf dit punt dus geld gaat verdienen. Uw return on investments is afhankelijk van de installatie, het aantal zonuren en de energietarieven in Nederland. In het onderdeel Besparen & verdienen met duurzame zonnepanelen leest u hierover meer.

 

Het effect van zonnepanelen op de waarde van mijn huis.

Door het installeren van zonnepanelen op uw huis zal de verkoopwaarde van dit huis stijgen, daarnaast zal het helpen het huis sneller te verkopen.


 

 

 

zonnepanelen_en_omvormer     Compleet systeem zonnepanelen    Losse_zonnepanelen    Geschikt dak zonnepanelen

 

doe-het-zelf-zonnepanelen     Offerte zonnepanelen     Informatie zonnepanelen     Dak geschikt zonnepanelen