CIS zonnepanelen

Offerte CIS zonnepanelen

 

Copper-Indium-Selenium ( CIS) zonnepanelen maken een opmars in de zonnepanelenmarkt. Niet alleen leveren ze aanzienlijk meer energie op dan het traditionele kristallijne zonnepaneel maar ook door het feit dat het zonnepaneel geen zware metalen bevat maakt dit het een uiterst milieuvriendelijk zonnepaneel. Men beweert zelfs dat een CIS zonnepaneel op dit moment het meest milieuvriendelijk geproduceerde zonnepaneel op de markt is. Men spreekt ook wel van de derde generatie zonnepanelen.( poly was de eerste en mono de tweede.

 

CIS zonnepanelen

 

De grootste voordelen van een CIS zonnepanelen liggen hem in het feit dat ze geschikt zijn voor schaduwrijke opstellingen. Waar schaduwvorming bij de poly –en monokristallijn zonnepanelen funest is heeft het CIS zonnepaneel hier een stuk minder last van. Zo blijft 80% van een CIS zonnepaneel werken bij een schaduw van 20% op het zonnepaneel. Dit maakt het dus ideaal bij bijvoorbeeld een gevel opstelling.

CIS zonnepanelen zijn een ideale keuze wanneer uw een dak richting het oosten of westen heeft. Dit komt omdat de CIS zonnepanelen meer energie halen uit diffuus licht dan de vorige twee generatie zonnepanelen.

CIS zonnepanelen genereren met een lagere vermogen Wp/m2 een hogere kWh productie per m2 dan de traditionele zonnepanelen.

 

Wilt uw weten welk type CIS zonnepaneel het meest geschikt is voor uw daksituatie? Vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan!

 

Een CIS zonnepaneel ziet er effen zwart van kleur uit waardoor het door velen wordt gezien als een van de mooiere dak oplossingen.

Een fabrikant van CIS zonnepanelen is Solar Frontier, een Japanse Fabrikant die deze maakt voor Shell.

 

Offerte CIS zonnepanelen

 

Hoewel de prijs van een CIS zonnepaneel duurder uitvalt dan die van mono of poly kristallijn zonnepanelen verdient u deze meerprijs veelal gedurende de eerste jaren dat het PV-systeem actief is terug aan rendement.

Bent u benieuwd of CIS zonnepanelen passend zijn voor uw dak situatie vraag dan vandaag nog een offerte bij ons aan.

 

 

 

zonnepanelen_en_omvormer     Compleet systeem zonnepanelen    Losse_zonnepanelen    Geschikt dak zonnepanelen

 

doe-het-zelf-zonnepanelen     Offerte zonnepanelen     Informatie zonnepanelen     Dak geschikt zonnepanelen